Контрольный срез 10 класс по английскому языку: Срезовая работа по английскому языку в 10 классе

Содержание

Контрольная работа по английскому языку (10 класс)

Контрольная работа по английскому языку в 10 классе

Контрольная работа по английскому языку состоит из 3-х разделов:

1)Аудирование; 2) Чтение; 3) Лексика и грамматика.

Форма контроля — тест.

УМК: «Английский в фокусе» («Spotlight»)

Продолжительность теста составляет 45 минут. Работа проводится в конце первой четверти и содержит грамматический и лексический материал 3,4 разделов учебника (Schooldays & Work; Earth Alert!).

Тестовая работа имеет критерии оценивания результатов и ключ.

Тест содержит 28 заданий. Из них задания на:

Аудирование. Задания 1-7- выбор правильного ответа (понимание запрашиваемой информации)

Чтение. Задания 8-14- соотнесение заголовков. (понимание в тексте основного содержания)

Лексика и грамматика. Задания 15-19 – заполнение пропусков подходящими по смыслу словами (употребление слова в коммуникативно-значимом контексте). 13-18- заполнение пропусков подходящими по смыслу словами (употребление слова в коммуникативно-значимом контексте). 20-24-распознавание грамматических времен и модальных глаголов .

*25-28-заполнение пропуска путем образования родственного слова от предложенного опорного слова.

За каждый правильный ответ в заданиях 1-24, обучающийся получает 1 балл.

Каждый правильный ответ в заданиях 25-28 оценивается в 2 балла.

Максимальное количество баллов- 32.

Успешность выполнения теста определяется из следующего соответствия:

27 – 32 баллов “5” (отлично)

21 – 26 баллов “4” (хорошо)

15– 20 баллов “3” (удовлетворительно)

менее 15 баллов “2” (неудовлетворительно)

Ключи к тестам:

Вариант 1

Listening

A B C A B A A

Reading

D A B H E F C

Vocabulary and Grammar

15. freelancer 16. applied 17. congest 18. floods 19. experience

20. I’ll 21. I’m meeting 22. will have been 23. can’t 24. must

*25. Irresponsible 26. uninformed/misinformed 27. unusual 28. inadvisable

Вариант 2

Listening

A B C A B A A

Reading

A B D H F C E

Vocabulary and Grammar

15. applied 16. freelancer 17. experience 18. congest 19. floods

20. I’m meeting 21. I’ll 22. must 23. will have been 24. can’t

*25. inadvisable 26. Irresponsible 27. unusual 28. uninformed/misinformed

10 (2)

Variant 1

  1. Listening

You will hear a conversation between two friends. Decide whether the answer to the questions is A (true), B (false) or C (not stated).

1. Liz was pleased with how the interview went.

A. True B. False C. Not stated

2. Liz chose what to wear to the interview two weeks before the interview.

A. True B. False C. Not stated

3. Liz

doesn’t like wearing skirts.

A. True B. False C. Not stated

4. Liz coped well with the coffee incident.

A. True B. False C. Not stated

5. Liz asked lots of questions at the interview.

A. True B. False C. Not stated

6.Liz and Anna are both students.

A. True B. False C. Not stated

7. Liz hopes to get the job.

A. True B. False C. Not stated

2. Reading

Match texts 1- 7 with headings A – H. Use the headings only once. There is one you do not need to use.

  1. ELIMINATE WASTE E. AWARENESS DAY

  2. CLIMATE CHANGE F. CITY BAN PROPOSAL

  3. IS BIGGER BETTER? G. CONSERVATION PROGRAMME

  4. ON THE RISE H. A NATURAL TREASURE

1.___ A study by a group of Australian researchers suggests that global sea levels could go up by as much as 50 cm over the course of this century, should current trends continue. This is particularly worrying for island nations like the United Kingdom who already lose hundreds of square miles of land each year due to erosion. The research is based on data from locations around the globe and covers a 130-year period.

2.____How can we live less wastefully and support the environment so that it may be healthy for generations to come? It may seem like an overwhelming task but it takes just three steps to make a real difference: we must reduce, reuse and recycle! Before we throw anything away, we must think if there is any way we can use it for another purpose. It is good for your finances too!

3.___The Earth has warmed by three quarters of a degree centigrade over the last hundred years. Alarmingly, more than half of this warming has occurred since the 1970s. We can no longer question whether human activity has contributed to this rise. The emission of greenhouse gases such as carbon dioxide, methane and nitrous oxide has affected our climate dramatically. Depending on our emissions, the average global temperature could rise between 1.1 and 6.4 degrees by the end of the century.

4._____Declared a World Heritage area in 1981, The Great Barrier Reef is the largest structure built by living organisms. It is the only living organic collective that is visible from the Earth’s orbit. Covering a territory of more than 300,000 square kilometres, it is made up of beautiful islands and idyllic coral cays. It contains the world’s largest collection of coral reefs. No wonder the Australians are so proud!

5._____Birkback College is open to the public on the 23rd of May from 11 am to 5.30 pm to get us thinking on a wide variety of topics. Join in the many workshops and you will get the opportunity to find out how your lifestyle affects the environment, the dos and don’ts of recycling and much, much more! You can even bring in your heating bills and get expert advice on how you can save energy at home!

6._____Want to live and/or work in a pleasant environment, a laidback city? Then private cars must go! The only permitted motor vehicles would be buses, small taxis and vehicles for essential services. This would solve the current problems of congestion and parking and improve the quality of the air. Who wants to drive at 6 miles per hour, pollute the atmosphere and fight with pedestrians? We can beautify the city and improve the quality of life for people who live in the centre if so desire!

7.____Genetic modification has made it possible for farmers to grow crops that previously seemed impossible: huge plants bursting with natural pesticides and vitamins. Such crops mean that people in third-world countries won’t have to go hungry every day because there will be enough to feed the whole of the world’s population. On the other hand, some people fear that GM crops could pose more risks than benefits to humans.

3.Grammar and Vocabulary

Fill in: floods , freelancer, experience, applied, congest.

15.My mum works from home. She is a _________.

16.He has __________ for the position of secretary.

17.Modern transport________our city centres.

18.They say that global warming will cause climate change and _______

19.Do you have any________as a waitress?

Choose the correct form.

20. A: The phone’s ringing! B: It’s OK. I’ll/’m going to answer it.

21. A: What are you doing this afternoon, Kate? B:

I’m meeting/’m going to meet some friends in town.

22. A: How long are you staying in London? В: I am going to/will have been in London for 2 months by the time I leave.

23.That mustn’t/can’t be true. I’m sure it’s a lie.

24. You must/can respect the environment.

*Form negative adjectives from the words in bold.

25. My younger sister is very___________. She doesn`t believe in recycling RESPONSIBLE

26. People who believe that there is no global warming are_______________ INFORMED

27. She thought it was ________ that the winter was so warm. USUAL

28. Because we need to cut down trees to make paper, it is____________ to waste paper. ADVISE

10 (2)

Variant 2

  1. Listening

You will hear a conversation between two friends. Decide whether the answer to the questions is A (true), B (false) or C (not stated).

1. Liz was pleased with how the interview went.

A. True B. False C. Not stated

2. Liz chose what to wear to the interview two weeks before the interview.

A. True B. False C. Not stated

3. Liz doesn’t like wearing skirts.

A. True B. False C. Not stated

4. Liz coped well with the coffee incident.

A. True B. False C. Not stated

5. Liz asked lots of questions at the interview.

A. True B. False C. Not stated

6.Liz and Anna are both students.

A. True B. False C. Not stated

7. Liz hopes to get the job.

A. True B. False C. Not stated

2. Reading

Match texts 1- 7 with headings A – H. Use the headings only once. There is one you do not need to use.

A. ON THE RISE E. IS BIGGER BETTER? B. ELIMINATE WASTE F. AWARENESS DAY

C. CITY BAN PROPOSAL G. CONSERVATION PROGRAMME

D. CLIMATE CHANGE H. A NATURAL TREASURE

1.___ A study by a group of Australian researchers suggests that global sea levels could go up by as much as 50 cm over the course of this century, should current trends continue. This is particularly worrying for island nations like the United Kingdom who already lose hundreds of square miles of land each year due to erosion. The research is based on data from locations around the globe and covers a 130-year period.

2.____How can we live less wastefully and support the environment so that it may be healthy for generations to come? It may seem like an overwhelming task but it takes just three steps to make a real difference: we must reduce, reuse and recycle! Before we throw anything away, we must think if there is any way we can use it for another purpose. It is good for your finances too!

3.___The Earth has warmed by three quarters of a degree centigrade over the last hundred years. Alarmingly, more than half of this warming has occurred since the 1970s. We can no longer question whether human activity has contributed to this rise. The emission of greenhouse gases such as carbon dioxide, methane and nitrous oxide has affected our climate dramatically. Depending on our emissions, the average global temperature could rise between 1.1 and 6.4 degrees by the end of the century.

4._____Declared a World Heritage area in 1981, The Great Barrier Reef is the largest structure built by living organisms. It is the only living organic collective that is visible from the Earth’s orbit. Covering a territory of more than 300,000 square kilometres, it is made up of beautiful islands and idyllic coral cays. It contains the world’s largest collection of coral reefs. No wonder the Australians are so proud!

5._____Birkback College is open to the public on the 23rd of May from 11 am to 5.30 pm to get us thinking on a wide variety of topics. Join in the many workshops and you will get the opportunity to find out how your lifestyle affects the environment, the dos and don’ts of recycling and much, much more! You can even bring in your heating bills and get expert advice on how you can save energy at home!

6._____Want to live and/or work in a pleasant environment, a laidback city? Then private cars must go! The only permitted motor vehicles would be buses, small taxis and vehicles for essential services. This would solve the current problems of congestion and parking and improve the quality of the air. Who wants to drive at 6 miles per hour, pollute the atmosphere and fight with pedestrians? We can beautify the city and improve the quality of life for people who live in the centre if so desire!

7.____Genetic modification has made it possible for farmers to grow crops that previously seemed impossible: huge plants bursting with natural pesticides and vitamins. Such crops mean that people in third-world countries won’t have to go hungry every day because there will be enough to feed the whole of the world’s population. On the other hand, some people fear that GM crops could pose more risks than benefits to humans.

3.Grammar and Vocabulary

Fill in: applied, congest, freelancer, floods, experience.

15.He has __________ for the position of secretary.

16.My mum works from home. She is a _________.

17.Do you have any________as a waitress?

18.Modern transport________our city centres.

19.They say that global warming will cause climate change and _______

Choose the correct form.

20. A: What are you doing this afternoon, Kate? B: I’m meeting/’m going to meet some friends in town.

21. A: The phone’s ringing! B: It’s OK. I‘ll/’m going to answer it.

22. You must/can respect the environment.

23. A: How long are you staying in London? В: I am going to/will have been in London for 2 months by the time I leave.

24.That mustn’t/can’t be true. I’m sure it’s a lie.

* Form negative adjectives from the words in bold.

25. Because we need to cut down trees to make paper, it is____________ to waste paper. ADVISE

26. My younger sister is very___________. She doesn`t believe in recycling RESPONSIBLE

27. She thought it was ________ that the winter was so warm. USUAL

28. People who believe that there is no global warming are_______________ INFORMED

Итоговая контрольная работа по английскому языку 10 класс

Итоговая контрольная работа по английскому языку 10 класс

Работа составлена к УМК “Happy English.ru”, К.И. Кауфман, М.Ю. Кауфман.

Контрольная работа

состоит из двух разделов, включающих в себя 24 задания:

Часть №1 Чтение (задания: 1-6)

Часть №2 Грамматика и лексика (задания: 7-24)

В работе содержатся задания с выбором ответа, задания с кратким ответом.

Время выполнения итоговой работы- 40 минут.

Рекомендуемое время выполнения отдельных разделов:

Раздел 1 (задания по чтению) –10 мин.

Раздел 3 (задания по грамматике и лексике) – 30 мин.

За правильное выполнение каждого задания ученик получает 1 балл. Если в кратком ответе сделана орфографическая ошибка, ответ считается неверным. За неверный ответ или отсутствие ответа выставляется 0 баллов.

Максимальное количество баллов за выполнение заданий – 24.

Если ученик набрал менее 12 баллов – оценка «2»

От 12 до 17 баллов – оценка «3»

От 18 до 21 баллов – оценка «4»

От 22 до 24 баллов — оценка «5»

Вариант 1

Часть №1 «Чтение»

Установите соответствие между заголовками А—G и текстами 1—6. Используйте каждую букву только один раз. В задании есть один лишний заголовок.

A. Future Rescuers

B. Origin of the Superstition

C. Significant Difference

D. Oldest Creatures

E. Traditions

F. Distress Call

G. Visible Obstacle

1. People in China and other Asian communities joined the global celebration of this millennium. On February 5, many people welcome the first day of the Year of the Dragon. The 15-day Chinese New Year festival marks the beginning of a new year and a new life. This Chinese Year is year number 4698.

2. The term «Mayday» is an internationally recognized radio signal which is only used when a ship is in great danger and needs help immediately. The signal is transmitted on a wavelength of 2.182 kHz, which is permanently monitored by rescue services on the shore. The use of this expression has a very straightforward explanation. It came from the French phrase «m’aidez», which means «help me».

3. In 1700, Henri Misson, a Frenchman visiting Britain asked villagers why they had horseshoes nailed above their doors. They said ‘it was to keep witches away. Horseshoes are made of iron and the strength of the iron was thought to protect from evil. Still today they are thought to bring good luck and many brides carry silver ones at their weddings. The position of the horseshoe is very important. It must point upwards like a cup so that the luck cannot fall out.

4. Women generally live about six years longer than men. Evidence suggests that boys are the weaker sex at birth, which means that more die in infancy. Also women do not have as much heart disease as men. In terms of lifestyle, men smoke more than women and thus more die of smoking- related diseases. Also, they generally have more dangerous occupations, such as building work.

5. Scientists say that rats can help to look for earthquake survivors buried in the ruined buildings. Dogs are already used to search for people, but rats can be even more useful. Like dogs they’ve got a great sense of smell, but scientists still need to train rats to sniff out people and to carry special radio transmitters to let them know when the survivor is found. Rats may also be trained to find bombs or explosives.

  1. Dinosaurs roared for about 150 million years before they disappeared. We humans have only been around for about 2 million years. But cockroaches are 350 million years old and still going strong! Cockroaches can survive in extreme conditions. They can be frozen, then thawed, and walk away as if nothing had happened. They can go for incredibly long time without eating anything. And that is the secret of their success!

Часть №2 «Лексика и грамматика»

Выберите правильный вариант ответа.

7. We asked Helen to help…about the house

a) us b) ourselves c) our d) we

8. We expected our friends…fast for a while.

a) to move b) moved c) will move d) move

9. Nowadays every country has factories…water and air.

a) pollute b) to polute c) polluted d) polluting

10. If you had given me more time, I…a better report last week.

a) would make b) made c) would have made d) make

11. Little children like look books with large print. They…read them more easily.

a) must b) can c) have to d) may

12. Our teacher always uses…information. Every day we discuss hot TV news.

a) progressive b) old-fashioned c) fashionable d) up-to-date

13. If she works hard, the company will give her…to a more responsible position.

a) promotes b) promoted c) promotion d) promotional

14. To be used…

a) of b) to c) in d) for

15. Would you mind telling me why he doesn’t go to the cinema?

a) It’s nice to see you too b) You’re welcome

c) He looks wonderful d) I have no idea I’m afraid

16. Don’t look… me so angrily.

a) on b) from c) of d) at

17. It is …to leave without saying “goodbye”

a) regretful b) disappointed c) rude d) cheerful

18. She replied in a soft and low…

a) voice b) scream c) question d) cry

19. …it (stop) raining yet?

a) Did it stop b) Is it stopped c) Has it stopped

20. I saw a light in your window as I (pass) by.

a) passed b) was passing c) pass

21. That morning she went out after she (phone) somebody.

a) phoned b) had phoned c) phone

Образуйте от слов, напечатанных заглавными буквами в конце строк, однокоренные слова так, чтобы они грамматически и лексически соответствовали содержанию предложения.

22. Friends call me Lucky because I don’t have to work. If I remember it

________, it was Confucius, a Chinese philosopher, who said “Choose a job you love and you will never have to work a day in your life”.

23. I work for several magazines and journals, they buy my photos, and that’s why I can afford to make it my lifelong__________.

24. Throughout Australia you can find______rocks, awesome bush forests and amazing ocean waters.

CORRECT

OCCUPY

IMPRESS

Вариант 2

Часть №1 «Чтение»

Установите соответствие между заголовками А—G и текстами 1—6. Используйте каждую букву только один раз. В задании есть один лишний заголовок.

A. Health

B. Solar Car Fan

C. Traditions

D. Travelling

E. Significant Difference

F. Books

G. Bizarre Summer Fashion

1. Women generally live about six years longer than men. Evidence suggests that boys are the weaker sex at birth, which means that more die in infancy. Also women do not have as much heart disease as men. In terms of lifestyle, men smoke more than women and thus more die of smoking- related diseases. Also, they generally have more dangerous occupations, such as building work.

2. Welcome to England’s leading seaside resort! Enjoy the mild, healthy sea air, the beautiful architecture, the restful parks, the variety of the shopping streets. Take a trip with us into the beautiful Sussex countryside around Brighton, to romantic windmills, old castles and palaces.

3. A solar panel, which is 5 inches by 4.5 inches, powers the fan, which exchanges hot air inside the car for the presumably cooler air outside. If you park in the shade and want to use the fan, there’s a plug-in adapter for the car. One retail Website says the fan can reduce your parked car’s interior temperature by 25 degrees, though that’s not much solace considering another Website cited 160 to 180 degree temps inside a parked car on a hot day. If you want to try to make your car cooler, you can buy this solar gadget online for around $10.

4. These famous horror stories explore the dark world of the writer’s imagination, where the dead live and speak, where fear lies in every shadow of the mind.

5. People in China and other Asian communities joined the global celebration of this millennium. On February 5, many people welcome the first day of the Year of the Dragon. The 15-day Chinese New Year festival marks the beginning of a new year and a new life. This Chinese Year is year number 4698.

6. This bamboo fan cap works just as you might imagine. Sunlight is absorbed through the disk on the top of the hat, which powers the fan that blows onto the forehead of the person wearing this unfortunate fashion accessory. Ladies don’t distress, there is also a more feminine style for those of you who are more apt to go for a floral design. For the joker in you or for those of you just wanting to keep cool, both styles are for sale in the UK at just £11.00 each.

Часть №2 «Лексика и грамматика»

Выберите правильный вариант ответа.

7. When she is alone, she often talks to….

a) her b) herself c) she d) herselv

8. The day before yesterday Mary was made…the poem by heart.

a) to learn b) learn c) learnt d) learning

9. This house…in the 18th century looks very beautiful.

a) build b) to build c) built d) building

10. The team wouldn’t have lost the game if they …harder.

a) trained b) would train c) had trained d) train

11. She …sit here. The seat is free.

a) must b) may c) has to d) should

12. It is the least interesting book I have ever read. It is so…

a) boring b) fascinating c) exciting d) enjoyable

13. In a different job he could get a higher salary and better conditions of….

a) employed b) employment c) employer d) employable

14. To be responsible…

a) of b) to c) in d) for

15. I’m awfully sorry. I’ve torn your book.

a) You are welcome b) That doesn’t matter

c) I don’t like reading now d) I wish I could but I can’t

16. We’ve got to take…all the portraits in the classroom and dust them.

a) down b) up c) into d) on

17. Ken has always had…for horror stories. There are thousand of them in his bedroom.

a) an entertainment b) an excitement c) a fascination d) an impression

18. Most species of wildlife are endangered. Large areas of jungle are…too.

a) threatened b) beaten c) ruined d) despised

19. I can’t find my umbrella. I think somebody (take) by mistake.

a) took b) takes c) has taken

20. While my son (wait) for my call, somebody knocked at the door.

a) waited b) was waiting c) is waiting

21. After I (write) all my letters, I went to the kitchen to make coffee.

a) wrote b) had written c) write

Образуйте от слов, напечатанных заглавными буквами в конце строк, однокоренные слова так, чтобы они грамматически и лексически соответствовали содержанию предложения.

22. Making a career choice is one of the most difficult and most important _______we will ever make in our lives.

23. They were all so______ill, they would be grateful for any help for them.

24. Everyone was ___________when I said that my main means of transport was my bicycle.

DECIDE

SERIOUS

ASTONISH

Ключи

1. E

2. F

3. B

4. С

5. A

6. D

7. a

8. a

9. d

10. c

11. b

12. d

13. c

14. b

15. d

16. d

17. c

18. a

19. c

20. b

21. b

22. correctly

23. ocupation

24. impressive

1.E

2.D

3.B

4.F

5.C

6.G

7. b

8. b

9. c

10. c

11. b

12. a

13. b

14. d

15. b

16. a

17. c

18. c

19. c

20. b

21. b

22. decision

23. seriously

24. astonished

Тест по английскому языку (10 класс) по теме: ЛЕКСИКО_ГРАММАТИЧЕСКИЙ ТЕСТ 10 КЛАСС

ЛЕКСИКО_ГРАММАТИЧЕСКИЙ ТЕСТ                            10 КЛАСС

I. Four sentences have been removed from the text.                         (4 marks)                                                Choose from the sentences a–e the one which fits each gap (1–4). There is one extra sentence which you do not need to use.

In 1887 a new language was invented by Dr. Zamenhof, who was born in Poland. (1)_________. This new language was called Esperanto. (2)_________. Dr. Zamenhof believed that lots of people would speak the new language as a second language. (3)___________.

But the language has not been very popular or successful. (4)__________. Today only a small number of people in the world can speak it.

a. It was a mixture of a number of European languages and it had a very simple grammar.
b. Russia is one of the countries where Esperanto is still alive.
c. He lived a great part of his life in Russia.
d. It was very easy to learn and rich enough to express thoughts and feelings.
e. There are other artificial languages invented by people.

II. Make Sentences by putting the words in order.        (6 marks)

1. many, there, How, every, are, everyday, lectures, in, time-table, your?
2. Chinese, the, Many, people, is, world’s, language, think, difficult, that, most.
3. Walt, is, known, well, Disney, the, very, all, world, over.
4. neither, like, books, dull, nor, films, I, dull.
5. people, we, international, all, think, Some, should, speak, language, single, a.
6. this, What, in, there, monument, is, street?

III. Put questions to the words in bold.        (5marks)

1. Her father was a teacher of science.
2. After many years of waiting she finally left her native city in 1891.
3. She lived in a bare attic in the poorest quarter of Paris.
4. Her meals were poor.
5. The University of Paris refused him a laboratory.

IV. Complete the text with a, an, the where necessary.         (5marks)

There is plenty to see and do in and around Moscow, during (1)____ day and at (2)____ night. Visit (3)_____ Kremlin, (4)____ most famous site in Moscow; walk round (5)_____ busy streets and buy (6)_____ traditional Russian souvenirs. Go to (7)_____ Pushkin Museum of Fine Arts or (8)_____ Tretyakov Gallery. Enjoy your stay in Moscow, it’s (9)_____ great place for (10)____ holiday.

V. Read the text below and think of the word which best fits each space.        (5marks)                                                 Use only one word in each space.

New Year’s day (1)________ celebrated all over the world, but not always at the (2)_________ time. Our New Year starts (3)_______ 1 January but the Chinese New Year (4)_________ place any time between 21 January and 19 February, depending (5)_______ the year.

VI. Correct the mistakes in the following sentences.        (5marks)

1. I’ll phone you when I’ll get home from school. ___________________

2. We’ll go out when it’ll stop raining. ________________________

3. If I know his number, I would phone him. ______________________

4. If you were in my position, what will you do? ____________________

5. I’ll go to Hawaii if I will earn enough money. ____________________

VII. Put the verb into the correct form, active or passive.        (12 marks)

Eights Week at Oxford

Eights Week at Oxford, usually the fourth week, in May is a fine spectacle and should not (1)__________ (to miss) by anyone interested in old customs. It is the time when the main bumping races of the year (2)__________ (to hold) and the college eights (3)__________ (to compete) on the River Isis. Races (4)________ (to run) on a league principle, with different divisions. The last race on the last day (5)_______ (to decide) which college is Head of the River. Boats (6)_________ (to space) at intervals, and the object is to catch and bump the one in front. A crew succeeding four days in succession, win their oars (the cox his rudder) – and by ancient custom throw their cox into the river.

Eights – гребные состязания между оксфордскими и кембриджскими студентами
the River is the Thames, but it is mysteriously called the Isis where it flows through Oxford

VIII. Translate the sentences by using appropriate verb tenses and modals.        (8marks)

1. Полиция искала преступника два года, прежде чем они смогли поймать его.

2. Я думаю, что он не сможет сделать это вовремя.

3. Если у вас нет компьютера и вы не можете послать сообщение по электронной почте, вы можете написать нам.

4. Могу я поговорить с Келли? – Она не может подойти к телефону прямо сейчас. – Могу я оставить сообщение?

5. Почему ты не пришёл вчера вечером на вечеринку? – Я должен был заниматься. – Тебе следовало прийти. Мы хорошо провели время.

6. Джейн смотрит на свою контрольную работу, которую только что вернул преподаватель. Она улыбается. Должно быть, она сдала тест.

7. Кое-что я должен тебе сказать. – Давай. Я слушаю.

8. У меня проблемы с английским. – Я мог бы помочь тебе.

TOTAL 50 marks

KEYS:

  1. 1. c; 2. a; 3. d; 4. b
  2. 1. How many lectures are there in your time-table every day?
    2. Many people think that Chinese is the world’s most difficult language.
    3. Walt Disney is very well known all over the world.
    4. I like neither dull books nor dull films.
    5 Some people think we should all speak a single international language.
    6 What monument is there in this street?
  3. 1. Who was the teacher of science?
    2. What did she finally do?
    3. What kind of quarter of Paris did she live?
    4. What was poor?
    5. What did the University of Paris do?

       IV. 1. the; 2. –; 3. the; 4. the; 5. the; 6. –; 7. the; 8. the; 9. a; 10. a

        V.  1. is; 2. same; 3. on; 4. takes; 5. on

        VI. 1. …when I get home…; 2. …it stops…; 3. If I knew…; 4. …what would you do; 5. …if I earn…

       VII. 1. be missed; 2. are held; 3. compete; 4. are run; 5. decides; 6. are spaced

       VIII.   1. The police had been searching for the criminal for two years before they could (were able to)

                catch him.

2. I think he won’t be able to do it on time.

3. If you don’t have a computer, and you can’t send a message by e-mail, you may (can) write to us.

4. May/Could/Can I speak to Kelly? – She can’t come to the phone right now. – May/Could I leave a message?

5. Why didn’t you come to the party last night? – I had to study. – You should have come. We had a good time.

6. Jane is looking at her test paper the teacher (has) just returned. She’s smiling. She must have passed the test.

7. There’s something I have to tell you. – Go ahead. I’m listening.

8. I’m having problems in English. – I could try to help you.

Спецификация итоговой контрольной работы по английскому языку для 10 класса.

Спецификация итоговой контрольной работы по английскому языку для 10 класса.

1. Цель работы: определение уровня подготовки обучающихся 10-х классов по английскому языку. Контрольная работа оценивает индивидуальную общеобразовательную подготовку обучающихся по итогам освоения предметного содержания за курс 10 класса

2Содержание работы.

Данная контрольная работа представляет собой стандартизированный тест, состоящий из двух разделов (чтение, практическое использование языкового материала, соотнесенных с требованиями образования по иностранному языку). Содержательный компонент включает в себя 5 заданий (по чтению, лексике, грамматике и письму — все задания базового уровня)

Структура диагностической работы:

– задания с выбором ответа (тип А) – 3;

– задания на знание лексики и грамматики (тип В) – 1;

– задания с развернутым ответом (тип С) – 1

По объектам оценки задания подразделяются на 3группы.

К 1-й группе относятся задания, нацеленные на проверку умения учащихся прочитать про себя и понять содержание текста, который содержит как изученный языковой материал, так и отдельные незнакомые слова; найти в прочитанном тексте запрашиваемую информацию.

2-я группа включает задания, направленные на проверку лексических и грамматических навыков учащихся.

3-я группа содержит задания, проверяющие умения учащихся в письменной речи.

Таблица 1. Распределение заданий по видам деятельности

Части

работы

Число

заданий

Тип заданий

Кол-во

баллов

1

Часть 1

чтение

3

Понимание основного содержания текста,

нахождение в нём запрашиваемой информации

16

2

Часть 2

Лексика/

грамматика

1

Умение использовать грамматические

явления и лексические единицы

20

3

Часть3

Письмо

1

Умение сформулировать мысль и передать ее

содержание письменно

6

4. Время и способ выполнения итоговой работы.

На выполнение итоговой работы учащимся отводится 90 мин.

. Работа выполняется в индивидуальном темпе.

Вариант I.

Часть I. Чтение.

The Bald Eagle

In 1782, soon after the United States won its independence, the bald eagle was chosen as the national bird of the new country. American leaders wanted the eagle to be a symbol of their country because it is a bird of strength and courage. They chose the bald eagle because it was found all over North America.

Today, the bald eagle has almost disappeared from the country. In 1972 there were only 3,000 bald eagles in the entire United States. The reason for the bird’s descreasing population is pollution, especially pollution of the riv­ers by pesticides. Pesticides are chemicals used to kill insects and other ani­mals that attack and destroy crops. Unfortunately, rain often washes pesti­cides into rivers. Pesticides pollute the rivers and poison the fish. Eagles eat these fish and then the eggs eagles lay are not healthy. The eggs have very thin shells and do not hatch. Because many of the eggs did not hatch and pro­duce more eagles, the number of eagles quickly became smaller.

Today, the American government and the American people are trying to protect the bald eagle. The number of bald eagles is slowly increasing. It now appears that the American national bird will survive.

I. Найдите значения выделенных слов.

    1. In 1972 there were only 3,000 bald eagles in the entire United States.

a. whole b. central c. western

    1. The reason for the bird’s descreasing population was pollution.

a. other animals b. dirty air and water c. people

    1. The eggs have thin shells and do not hatch.

a. open b. fly c. smash

    1. Eagles lay only two or three eggs a year.

a. eat b. produce c. deserve

    1. Pesticides kill animals that attack and destroy crops.

a. insects b. plants c. flowers

6. It now appears that the American national bird will survive.

a. die b. fly away c. live

      1. Найдите правильные ответы на вопросы:

        1. Why was the bald eagle chosen as the symbol of the United States?

          1. It was the cause of the American independence.

          2. It began to disappear.

          3. American leaders chose it because it is a bird of strength and courage, and it was found all over North America.

        2. Why has the bald eagle almost disappeared from the country?

          1. Because in 1972 there were only 3,000 bald eagles in the entire United States.

          2. The bald eagle has almost disappeared from the country because of pollution.

          3. The eggs have very thin shells and do not hatch.

            1. Найдите неверное слово в каждом предложении и замените его на верное.

              1. The United States won its independence after 1782.

              2. American leaders wanted the eagle to be a sample of their country.

              3. They chose the bald eagle because it was found all over South America.

              4. Today, a little over 200 years late, the bald eagle has almost disappeared.

              5. In 1972 there were only 30,000 bald eagles.

              6. Unfortunately, rain often washes crops into rivers.

              7. The eagles have very thin shells and do not hatch.

              8. Today, the American government and the American people are trying to pollute the bald eagle.

Часть 2. Лексико-грамматический тест.

Из четырех предложенных вариантов выберите единственно пра­вильный.

  1. Some car engines work… than others.

a more efficiently

b more efficient

с most efficiently

d most efficient

  1. You like football,…?

a do you

b don’t you

с like you

d aren’t you

  1. My sister went to England … she could improve her English.

a in order

b owing

с so that

d although

  1. Sue asked her brother… while she was on the phone.

a not to talk

b don’t talk

с to not talk

d not talk

  1. Ann asked, «Can you come to my party on Saturday, Stephen.»

a Ann asked Stephen if could he come to her party on Saturday.

b Ann asked Stephen if he could come to her party on

Saturday.

с Ann asked Stephen if can he come to her party on

Saturday.

d Ann asked Stephen if he can come to her party on

Saturday.

  1. Native Americans… to be called «Red Indians».

a are used

b were used

с used

d use

  1. Kate was tired because she … the whole evening.

a was studying

b studied

с has studied

d had been studying

  1. What do you think we ought… with people who drop litter?

a to do

b do

с doing

d did

  1. If I… a spider in the bath I would scream.

a will find

b found

с find

d have found

  1. Last night… a terrible thunder-storm.

a there is

b it is

с it was

d there was

  1. I’m really interested in fashion…. I.

a So do

b Neither

с So am

d Neither am

  1. — I wouldn’t like to go to Scotland. — I wouldn’t like to go there ..

a neither

b too

с either

d both

  1. I …video games for two years.

a collected

b was collecting

с am collecting

d have been collecting

  1. Do … the students in your class learn English?

a all

b every

с some

d any

  1. If I… a vacation next summer, I will probably go to Britain.

a take

b will take

с taking

d took

  1. Wood is used… furniture.

a made

b to make

с making

d make

  1. Turn … the TV. It’s very loud.

a on

b away

с down

d in

  1. My sister… medium height.

a is

b has

с does

d gets

  1. I… stay home on my day off.

a recently

b yesterday

с next month

d always

  1. My father… a big family.

a comes of

b comes from

с come from

d come out of

Часть 3. Письмо.

Comment on the following statement.

Some people are active members of social networks of different kinds. They spend a lot of time online contacting other people. Others consider socials networks to be a waste of time, because they can’t replace real communication among people.

What is your opinion?

Write 200—250 words.

Use the following plan:

— make an introduction (state the problem)

— express your personal opinion and give reasons for it

— give arguments for the other point of view and explain why you don’t agree with it

— draw a conclusion

Вариант II.

Часть I. Чтение.

The Bald Eagle

In 1782, soon after the United States won its independence, the bald eagle was chosen as the national bird of the new country. American leaders wanted the eagle to be a symbol of their country because it is a bird of strength and courage. They chose the bald eagle because it was found all over North America.

Today, the bald eagle has almost disappeared from the country. In 1972 there were only 3,000 bald eagles in the entire United States. The reason for the bird’s descreasing population is pollution, especially pollution of the riv­ers by pesticides. Pesticides are chemicals used to kill insects and other ani­mals that attack and destroy crops. Unfortunately, rain often washes pesti­cides into rivers. Pesticides pollute the rivers and poison the fish. Eagles eat these fish and then the eggs eagles lay are not healthy. The eggs have very thin shells and do not hatch. Because many of the eggs did not hatch and pro­duce more eagles, the number of eagles quickly became smaller.

Today, the American government and the American people are trying to protect the bald eagle. The number of bald eagles is slowly increasing. It now appears that the American national bird will survive.

I. Найдите значения выделенных слов.

    1. In 1972 there were only 3,000 bald eagles in the entire United States.

a. whole b. central c. western

    1. The reason for the bird’s descreasing population was pollution.

a. other animals b. dirty air and water c. people

    1. The eggs have thin shells and do not hatch.

a. open b. fly c. smash

    1. Eagles lay only two or three eggs a year.

a. eat b. produce c. deserve

    1. Pesticides kill animals that attack and destroy crops.

a. insects b. plants c. flowers

6. It now appears that the American national bird will survive. a. die b. fly away c. live

      1. Найдите правильные ответы на вопросы:

        1. Why was the bald eagle chosen as the symbol of the United States?

          1. It was the cause of the American independence.

          2. It began to disappear.

          3. American leaders chose it because it is a bird of strength and courage, and it was found all over North America.

        2. Why has the bald eagle almost disappeared from the country?

          1. Because in 1972 there were only 3,000 bald eagles in the entire United States.

          2. The bald eagle has almost disappeared from the country because of pollution.

          3. The eggs have very thin shells and do not hatch.

            1. Найдите неверное слово в каждом предложении и замените его на верное.

              1. The United States won its independence after 1782.

              2. American leaders wanted the eagle to be a sample of their country.

              3. They chose the bald eagle because it was found all over South America.

              4. Today, a little over 200 years late, the bald eagle has almost disappeared.

              5. In 1972 there were only 30,000 bald eagles.

              6. Unfortunately, rain often washes crops into rivers.

              7. The eagles have very thin shells and do not hatch.

              8. Today, the American government and the American people are trying to pollute the bald eagle.

Часть 2. Лексико-грамматический тест

Из четырех предложенных вариантов выберите единственно пра­вильный.

    1. Modern aeroplanes fly… than old fashioned ones.

a more higher

b higher

с more high

d most high

    1. You met the President,…?

a don’t you

b didn’t you

с do you

d did you

    1. My grandmother doesn’t like to live in the city … the traffic and pollution.

a owing to

b although

с because of

d in spite of

    1. Alice told Robert… his music so loud.

a not play

b don’t play

с to not play

d not to play

    1. Simon asked, «Ann, did you study English at school?»

a Simon asked Ann if did she study English at school,

b Simon asked Ann if she studied English at school,

с Simon asked Ann if she studies English at school,

d Simon asked Ann if she had studied English at

school.

    1. Europeans first… to America in the late fifth century.

a come

b came

с had come

d have come

    1. Ann was hot, because she … tennis for an hour.

a had been playing

b was playing

с played

d has played

  1. If I were you I… him.

a will not call

b did not call

с not call

d would not call

  1. He shouldn’t… and annoy his parents.

a have upset

b to upset

с upset

d to have upset

  1. In winter… much snow in England.

a isn’t

b it isn’t

с there isn’t

d doesn’t

  1. — I wouldn’t enjoy living in Africa. — … I.

a Neither would

b So would

с Neither do

d So do

  1. — I don’t like American football. — I don’t like it….

a too

b either

с neither

d both

  1. Jane … piano lessons since last June.

a has been taking

b is taking

с takes

d has taken

  1. … student must study one foreign language at our Institute.

a Some

b Most

с Each

d All

  1. If I… first class, it would be expensive.

a travelled

b will travel

с travel

d travelling

  1. My car needs ….

a serviced

b to service

с services

d to be serviced

  1. Put… the dishes when you have finished.

a off

b away

с over

d down

  1. My sister is … her thirties.

a in

b on

с at

d about

  1. Several of the trees in the garden were ….

a diseased

b ill

с sick

d unhealthy

  1. He couldn’t… his fear of flying.

a overcome

b succeed

с triumph

d win

Часть 3. Письмо.

Comment on the following statement.

Some people are active members of social networks of different kinds. They spend a lot of time online contacting other people. Others consider socials networks to be a waste of time, because they can’t replace real communication among people.

What is your opinion?

Write 200—250 words.

Use the following plan:

— make an introduction (state the problem)

— express your personal opinion and give reasons for it

— give arguments for the other point of view and explain why you don’t agree with it

— draw a conclusion

5.Рекомендации по оценке выполнения работы.

За каждое верно выполненное задание с выбором ответа учащийся получает 1 балл. За неверный ответ выставляется 0 баллов. Максимальное количество баллов за эти задания— 36.

Развёрнутое письменное высказывание (часть 3) направлено на проверку умений в письменной речи и оценивается следующим образом:

1) Правильность предложений и выдержанный объем высказывания: если учащийся записал свои мысли в соответствии с темой в заданном объеме и не имеет грамматических и орфографических ошибок, он получает 6 баллов; если допустил не более 2 языковых ошибок (например, в орфографии слов, в сочетании слов и др.), которые не затрудняют понимание предложения или объём высказывания на 20% ниже нормы, он получает 4балла; если объём высказывания составляет 60% и имеется не более 4 языковых ошибок– 3балла; если объём высказывания составляет не менее 40% и имеющиеся ошибки не затрудняют понимание – 2 балла. За высказывание объемом меньше 40% или при наличии многочисленных ошибок, препятствующих пониманию предложения, выставляется 0 баллов.

Максимальное количество баллов, которое учащийся может получить за задание 6баллов.

Максимальное количество баллов за выполнение всех заданий проверочной работы — 42 балла.

Если учащийся получает за выполнение всей работы менее 20 баллов – оценка «неудовлетворительно»

20 – 30 баллов – «удовлетворительно»

31 – 38 баллов –«хорошо»

39 – 42 баллов – «отлично»

Инструкция для проверяющего (ключ)

Вариант I.

Чтение.

                1. 1а 2b 3a 4b 5b 6c

                2. 1c 2b

                3. 1 after/before 2 sample/symbol 3 South/North 4 late/later 5 30,000/3,000 6 crops/pesticides 7 eagles/eggs 8 pollute/protect

Лексикограмматический тест

1a 2b 3c 4a 5b 6c 7d 8a 9b 10d 11c 12c 13d 14a 15a 16b 17c 18a 19d 20b

Вариант II.

Чтение.

                1. 1а 2b 3a 4b 5b 6c

                2. 1c 2b

                3. 1 after/before 2 sample/symbol 3 South/North 4 late/later 5 30,000/3,000 6 crops/pesticides 7 eagles/eggs 8 pollute/protect

Лексикограмматический тест.

1b 2b 3c 4d 5d 6b 7a 8d 9c 10c 11a 12b 13a 14c 15a 16d 17b 18a 19c 20a

Методическая разработка по английскому языку (11 класс) на тему: Контрольная работа по английскому языку для 10-11 классов.

Контрольная работа по английскому языку для 10-11 классов.

        

Чтение.

B 2

Установите соответствие между заголовками A-F и текстами 1-5. Занесите свои ответы в таблицу. Используйте каждую букву только один раз. В задании один заголовок лишний.  

  1. Disappeared people
  2. Depending on the weather
  3. Organizing people in case of emergency
  4. A dangerous street accident
  5. Protection from flood
  6. Emergency exits are to be done.
  1. It took many hours for workers to shut the water off when a large water pipe broke. Water gushed out of it. The streets flooded. The water pipe that broke was underground. The pressure from the water coming out of the pipe broke the street. The street fell into a huge hole. This break caused a lot of damage. One woman` s car flooded. It had four inches of water in it. There was a lot of work to be done.
  2. Firefighters hope to have control of a big fire by Friday. It has already burnt a lot of land. Firefighters worked all night, their hard work saved a lot of land. Now firefighters are worried. The wind is starting to blow. They think that the winds could fan the flames again. When wind fans a flame, it helps the fire grow. This would be very bad. The firefighters are hoping that the winds do not get any stronger.
  3. There was a fire that burnt a house down. The local police are trying to find out how it started. There was a man and three children who are missing. No one knows what happened to them. The mother of the missing children could not find them. She did not know if they were in the home before it burnt. She has not seen the father of her children since the fire. The police are not sure how the fire started. There is nothing that shows that fire was started on purpose but the police want to make sure.
  4. In spring, heavy rains and melting snow add a lot of water to the lake behind Folsom Dam. People believe too much water could breach the dam. Then the dam might break and flood the towns below the lake. A flood would be very dangerous for the people who live near the dam. They need to find a solution and a way to keep the nearby towns safe. Senator Deborah Ortiz has an idea that might help. She wants to ask the State of California for funds to make the Folsom Dam seven feet taller.
  5. Mr. Baldwin believes the way California handles disasters is a good one. People need to know when there is an emergency. They need to be warned. People can be given warnings over the radio. They are also warned over the television. Mr. Baldwin also says that more work needs to be done in an emergency. One thing he is worried about is how to evacuate people from towns. People need to know where to go if they have to leave their homes.

             

B 3

Прочитайте текст и заполните пропуски 1-6 частями предложений, обозначенными буквами A-G. Одна из частей в списке A-G лишняя. Занесите букву, обозначающую соответствующую часть предложения, в таблицу.  

Once the child has reached school age, most women in Britain work part time, 1_______. However, this is not always possible for women who want a career. Recently  2 ______ on the Government to provide more money for state day nurseries, and on employers to establish crèches in the workplace.

   

Although there is a greater acceptance of men 3 _______, studies show that men` s and women` s roles have not changed as much as could be expected. In most families working women are still mothers, 4 _______. Because of the difficulties of combining the mother role with the demands of a career, women` s work tends to be low-paid and irregular.

In the past, families tended to stay together. They felt it was their duty to do this and that marriage was for life. Divorce was not socially acceptable. Legal changes have made it 5 _______. Another possible reason behind the rise in the divorce is the changing attitude to marriage itself. Perhaps the people most affected by a divorce 6 ________.

  1. housekeepers and income providers
  2. much easier to get a divorce
  3. there has been increasing pressure
  4. are the children
  5. to live together before they are married
  6. to fit in with school hours
  7. taking more of an interest in child care and domestic duties

Грамматика и лексика.

Прочитайте текст. Преобразуйте слова, напечатанные заглавными буквами в конце строк, обозначенных номерами B3-B9 так, чтобы они грамматически соответствовали содержанию текста. Заполните пропуски полученными словами. Каждый пропуск соответствует отдельному заданию B3-B9.  

Enrico Caruso, a famous Italian singer, often said, «No one is so well-known

as he thinks». He knew it by his own experience.

Once he came to the United States to give ______.                 CONCERT  

One day when he ______ to New York and                              DRIVE

 his car _____ down. It was near the farm and he asked the       BREAK

 farmer to help him to repair the car.

When the car _____ Caruso paid the farmer for his work           REPAIR

 and gave him his photograph with his name on it. The farmer read the name               on the photograph and cried out,

«What a luck! I _____ never ______ of receiving                       DREAM

the ______ traveller Robinson Crusoe                                           GREAT

in ______ house!»

Прочитайте текст. Преобразуйте слова, напечатанные заглавными буквами в конце строк, обозначенных номерами B10-B14 так, чтобы они грамматически и лексически соответствовали содержанию текста. Заполните пропуски полученными словами. Каждый пропуск соответствует отдельному заданию B10-B14.  

Children are curious. Sometimes, they are too curious! This can lead to injuries. Many childhood injuries can be avoided if adults

are ___________ and know how to keep kids safe.                       CARE

Here are some important things to know about ______.                SAFE

Always make sure children are safe in a car by having them ride in a car seat.

_________ children should always wear a seatbelt when they are        OLD

a passenger. Be a good example to your child by always wearing your seatbelt.

Install smoke __________ in your home. They make a loud            DETECT

 noise if smoke is present in the air. Make sure your children know what the sound means.

Talk to _______ about what to do in case of a fire.                                       THEY

Keys.

Чтение.

     

Грамматика и лексика.

B 3

Concerts

B 4

Was driving

B 5

Broke

B 6

Was repaired

B 7

Have never dreamt

B 8

Greatest

B 9

My

B 10

Careful

B 11

Safety

B 12

Older

B 13

Detectors

B 14

Them

Каждый правильный ответ оценивается в 1 балл.

Максимальное количество баллов-23

Справка по результатам входных контрольных срезов в 10кл. по английскому языку

Справка по результатам входных контрольных срезов в 10кл. по английскому языку

С 24.09.18 г. по 29.09.18 г. были проведены текущие административные контрольные срезы по английскому языку в 10 классах. Цель: определение уровня сформированности знаний, умений и навыков по английскому языку и соответствие их программным требованиям. Проведенные нами письменные работы показали следующие результаты.

Классы

Всего

уч-ся

Кол-во уч-ся, которые писали работы

«5»

«4»

«3»

«2»

% усп-ти

% кач-ва

Ср.б.

1

10 1

24

21

4

6

11

1

100

55

3,7

2

10а

27

22

3

7

10

1

90

45

3, 7

3

10б

22

21

4

6

9

2

90

86

4

Итого

73

64

11

19

30

4

94

49

3,9

100%

90

80

70

60

50

40

30

20

10

0


кл

Результаты показали, что ученики 101 кл — 64% кач. справились с заданиями лучше всех (учит. Мамедбегова Л.Д.), наиболее низкие результаты показали ученики 10а класса- 36% кач.(учит. Шихбабаева Л.Ш). Анализируя ошибки, допущенные учащимися 10 классов, можно сказать, что эти ошибки являются устойчивыми и постоянными. Типичные ошибки были допущены из-за невнимательности и недостаточного знания материала. Судя по результатам проверочных работ, наибольшую трудность для учащихся представляет раздел «Грамматика и лексика»: учащиеся испытывают определенные трудности в образовании новых слов с помощью суффиксов и префиксов(Словообразование) .

Выводы и рекомендации:

1. Анализ административных контрольных работ по  английскому языку  в 10 классах выявил недостатки и пробелы в работе учителей – предметников, на которые следует обратить особое внимание и стремиться к их устранению.

2. Больший акцент делать на самостоятельной работе учащихся.

3.Продолжать использовать тестовые формы контроля.

4.Учесть характер допущенных  ошибок, организовать работу по ликвидации пробелов  в знаниях.

5.Усилить контроль за усвоением лексики и грамматики учащимися, применять методы активизации употребления лексики в речи учащихся.

6 . В целом нужно отметить, работы учащихся были выполнены на оптимальном и допустимом уровне обученности.

7.Более широко использовать современные образовательные технологии и активные методы обучения при преподавании английского языка.

8. Наибольшее внимание уделять оценке результатов освоения учебного материала в соответствие с требованиями ФГОС ООО ново поколения и по совершенствованию преподавания английского языка и повышению качества подготовки к государственной итоговой аттестации по английскому языку.

9.Необходимо больше внимания уделять на уроке таким видам речевой деятельности как аудирование (3 вида), говорение и письмо.

Справку составила руководитель МО ин.яз _________________Мамедбегова Л,Д,

Итоговый срез по английскому языку

Тестовые задания. Время выполнения заданий – 25 мин.

ФИО ________________________________________________ Группа _______________________

1. Lizzie likes _____ on the phone.

2. Listening ____ music is my favourite activity.

3. Peter ____ baseball every day after school.

4. Sue is very active person. She has lots of ____.

5. The concert _____ at 9 pm yesterday.

6. My brother ____ his homework now.

7. Tennis is _______ than football.

8. _____ will you be back? Dinner is ready.

9. He is interested ____ becoming a vet.

10. I _____ at hospital two days ago.

11. You need to wear comfortable shoes for ____

12. We ____ go to Moscow next week.

13. How much does a CD _____ in your country?

14. This building _____ built in 1887.

  1. Дайте подходящий совет (А –F) на возникшую проблему (15-20):

15. Greg and Lisa are coming over for dinner tonight but I don’t know what to cook. What should I do? ____

16. I often lose my temper! What would you do if you were me? _____

17. I need to buy a gift for Patty, but I haven’t got any money. What do I do? ________

18. I never have time to clean my room! What can I do? ____

19. My brother gets annoyed very easily! What should I do? _____

20. Paul never talks to me about his problems, even though he is my best friend. ____

A. The best thing to do is to clean it a little every day.

B . Why don’t you find a recipe in a cookbook?

C. If I were you, I would close my eyes and count to ten.

D. You should tell him a joke when he gets annoyed.

E. If I were you, I’d ask my parents to lend me some money for the gift.

F. Why don’t you ask him more questions.

  1. Задайте 5 типов вопросов к предложению:

Louisa May Alcott grew up in a poor family in Boston, USA.

21 (общий) ___________________________________________________________________________________

22 (специальный) ______________________________________________________________________________

23(альтернативный) ____________________________________________________________________________

24 (разделительный)____________________________________________________________________________

25 (к подлежащему)_____________________________________________________________________________

21 общий: Did Louisa May Alcott grow up in a poor family in Boston, USA?

22 специальный: Where did Louisa May Alcott grow up?

23 альтернативный: Did Louisa May Alcott grow up in a poor or rich family?

Did Louisa May Alcott grow up in a poor family in Boston or New York?

24 разделительный: Louisa May Alcott grew up in a poor family in Boston, USA, didn’t she?

25 к подлежащему: Who grew up in a poor family in Boston, USA?

Существенных операций – 25.

Критерии оценок:

Оценка знаний счета 10 | Успех учащихся

Загрузить брошюру для родителей (PDF)

Об оценке

Оценка навыков счета для 10-го класса — это провинциальный экзамен, в ходе которого оценивается уровень знаний учащихся в области счета. Это требование к окончанию школы, и учащиеся сдают оценку в 10-м классе.

Оценка навыков счета 10-го класса направлена ​​на применение математических понятий, изученных по нескольким предметам, от детского сада до 10-го класса.Он требует от учащихся решать задачи, используя пять процессов счета (различные способы мышления и работы): интерпретировать, применять, решать, анализировать и общаться. Процессы математической грамотности описаны в предварительных оценках и в спецификациях.

Как выглядит

Экзамен по счету для 10-го класса проводится в режиме онлайн в трех разделах:

  1. Общая часть
  • Студенты отвечают на 24 вопроса по четырем различным задачам (ситуациям), выполненным онлайн
  • Вопросы оцениваются компьютером.
  1. Раздел по выбору учащихся
  • Студенты выбирают два из четырех имеющихся вопросов и отвечают на два вопроса на бумаге. Эти вопросы основаны на задачах, которые студент должен выполнить ранее в общем разделе. Учащиеся представляют подробные решения проблемы, используя все процессы математической грамотности, и подкрепляют свое мышление объяснениями и предположениями.
  • Вопросы отмечены Б.C. Педагоги, использующие рубрику.
  1. Самоотражающая секция
  • Эти вопросы просят учащихся поразмышлять над своим опытом после того, как они завершили предыдущие разделы. Процесс размышления — это часть их обучения.
  • Вопросы не оцениваются.

Предварительная оценка

Следующие предварительные задания были разработаны, чтобы помочь учащимся подготовиться к экзамену на счисление в 10 классе.

Приведенные ниже документы и видео основаны на ситуации под названием «Раздача бонусов», в которой студент является менеджером магазина и должен решить, как распределить денежный бонус среди сотрудников.

Рабочие тетради

Пример ситуации и вопросы — выдача бонусов (PDF)

Руководство по совместному обучению процессам счисления (PDF)

В этом руководстве представлены предложения о том, как учащиеся могут решать задачи и развивать свои навыки счета с помощью пяти процессов математики: интерпретировать, применять, решать, анализировать и общаться.Он основан на ситуационной задаче «Раздача бонусов» выше. Студенты выполняют это задание самостоятельно или со сверстниками.

Видео серии

Эти видео основаны на ситуации с раздачей бонусов. Они объясняют, как использовать пять процессов математической грамотности (способы мышления и работы) для решения вопросов экзамена на выпускную грамоту.

Образец теста на счисление 10-го класса

Администраторам

Руководства по администрированию аттестации выпускников 10-х классов на текущий год доступны через School Secure Web (SSW).

Другие ресурсы

.

Пособие для учителя 10 классов (TG) Учебная программа от K до 12

DepEd Tambayan предоставляет сводный список Пособие для учителя 10 класса (TG) 2019-2020 . DepEd Tambayan стремится предоставлять бесплатные ресурсы нашим коллегам-учителям. Пусть эти загружаемые ресурсы помогут вам и сократят ваше время на оформление документов, чтобы ваши усилия могли быть направлены на сам процесс обучения. Получите удовольствие от гуро!

Что такое Руководство для учителей от K до 12?

Цель Руководства для учителей от K до 12 — помочь учителям подготовить разделы работы, объединяющие аудирование, говорение, чтение, письмо и обучение.Пособие для учителя помогает учителям задуматься о важных целях учебной программы, а также о возможностях, которые потребуются детям для успешного их достижения. Пособие для учителей K-12 помогает учителям расширить диапазон методов обучения. Кроме того, это побуждает учителей думать о лучших условиях для развития грамотности.
K-12 Teacher’s Guide (TG) и Learner’s Material (LM) — это ресурсы, используемые при подготовке ежедневных уроков. Дополнительные ресурсы включают материалы с портала системы управления учебными ресурсами и развития (LRMDS), учебники и другие дополнительные материалы, будь то цифровые, мультимедийные или онлайн-материалы, в том числе созданные учителями.Однако эти материалы должны использоваться учителями как ресурсы, а не как учебная программа.
Оценивание — это непрерывный, запланированный процесс с использованием различных форм заданий для выявления, сбора и интерпретации информации об успеваемости учащихся. Он включает в себя процессы создания и сбора свидетельств достижений, оценки этих свидетельств, регистрации результатов и использования этой информации для понимания и помощи в развитии учащегося с целью улучшения процесса обучения и преподавания.Оценка должна быть как неформальной (оценка для обучения), так и формальной (оценка обучения). В обоих случаях учащимся должна предоставляться регулярная обратная связь для улучшения процесса обучения.
Загрузите эти файлы Teacher’s Guide (TG) 2019–2020 бесплатно. Нет Adfly. Нет всплывающих окон. Без вируса. Безопаснее. Быстрее.

GRADE 10 Teacher’s Guide (TG) K to 12 Curriculum Download

ЭКОНОМИКА


ESP


ФИЛИПИНО


MAPEH


МАТЕМАТИКА


НАУКА


Если эта страница вам помогла, не забудьте , чтобы поделиться комментариями и внизу.
ПРИМЕЧАНИЕ

  • НЕ БОЙТЕСЬ! Мы постоянно загружаем новые файлы.
  • Для получения дополнительных обновлений и необъявленных загрузок, пожалуйста, посещайте этот раздел время от времени.
    Поставьте нам лайк на Facebook, чтобы получать МГНОВЕННЫЕ ОБНОВЛЕНИЯ.
    НАЖМИТЕ ЗДЕСЬ
  • Вы также можете ЗАКЛАДКА на этой странице в своем веб-браузере, нажав Ctrl + D на клавиатуре для более быстрого доступа в будущем.Спасибо за поддержку DepEd Tambayan .

DepEd Tambayan благодарит всех авторов и авторов файлов. Мы также благодарны администратору и редакторам нашего сайта, технической группе, хостинг-провайдеру ( Digital Ocean ), системному администратору и особенно всем нашим коллегам-учителям за помощь и предоставление этой услуги.

УСЛОВИЯ ИСПОЛЬЗОВАНИЯ
DepEd Tambayan оставляет за собой право изменять, удалять и добавлять информацию (включая изображения и ссылки) на этой странице.В случае внесения каких-либо изменений обновленная страница будет немедленно размещена на этом веб-сайте. Пожалуйста, проверяйте последнюю информацию, размещенную здесь, чтобы быть в курсе любых изменений. Узнайте больше о наших условиях использования.

ОТКАЗ ОТ ОТВЕТСТВЕННОСТИ
Информация, представленная на этом веб-сайте, предназначена только для образовательных целей. Авторы, включая администратора, не претендуют на владение всем показанным контентом. Мы уверены, что с помощью подобной онлайн-платформы распространение информации для учителей будет проще и быстрее.Для получения законных претензий и удаления, пожалуйста, свяжитесь с нами .


Эта статья предоставлена ​​вам компанией Education PH, вашим надежным партнером в обучении и успехе. За 499 песо в год можно загрузить высококачественные учебные материалы для ваших учеников и студентов.



РЕКОМЕНДУЕТСЯ

.Решения

NCERT для математики класса 10 Глава 11 Конструкции

Вы можете выбрать главу 11 — Конструкции NCERT Решения для PDF-файла по математике 10 класса для предстоящих экзаменов, а также найти решения всех глав по математике ниже.

Решения NCERT для математики класса 10

Конструкции:

Конструкции главы 11 Класс 10 содержит четыре упражнения, где глава начинается с вводной части, за которой следует раздел 11.2. В первом упражнении вы узнаете, как делить отрезок линии с помощью геометрических инструментов, а затем, во втором упражнении, вы поймете, что такое касательная и как построить ее на окружности, а затем выполните упражнение, состоящее из несколько практических вопросов для более глубокого понимания главы.

Упражнение 11.1 — Деление отрезка прямой.

Упражнение 11.2 — Построение касательной к окружности.

Концепция разделения линейного сегмента:

Для внутреннего разделения линейного сегмента в соотношении 3: 2.

Этапы построения:

  1. Нарисуйте отрезок AB заданной длины с помощью линейки.

  2. Нарисуйте луч AX, образующий острый угол с AB.

  3. Вдоль AX отметьте (m + n) точки A1, A2, A3, ….., Am + n так, чтобы AA1 = A1A2 = A2A3 = …… = Am + 1Am + n.

  4. Присоединяйтесь к BAm + n.

  5. Через точку Am проведите линию, параллельную Am + B, образуя острый угол, равный ∠ AAm + n B в точке Am.

  6. Предположим, что есть точка P, и эта прямая пересекает AB в точке P.

  7. Полученная таким образом линия является необходимой точкой, которая делит отрезок AB в соотношении m: n.

Полученная таким образом фигура показана ниже:

Концепция похожих треугольников:

Критерии, по которым треугольники должны быть похожи друг на друга?

Мы узнали о подобии двух треугольников, используя основную теорему пропорциональности, которая гласит:

Теорема 1: если в двух треугольниках соответствующие углы равны, то их соответствующие стороны находятся в одинаковом соотношении (или пропорции) и, следовательно, треугольники похожи.Это можно назвать критерием угол-угол-угол или критерием А-А-А двух одинаковых треугольников.

Теорема 2: Если в двух треугольниках стороны одного треугольника пропорциональны (то есть в одинаковом соотношении) сторонам другого треугольника, то соответствующие углы равны, и, следовательно, два треугольника подобны. Это можно назвать критерием сторона-сторона-сторона или S-S-S для двух одинаковых треугольников.

Теорема 3: Если угол треугольника равен одному углу другого треугольника и стороны, включающие эти углы, пропорциональны, то два треугольника подобны друг другу.Это называется критерием стороны-угла-стороны или S-A-S двух одинаковых треугольников.

Чтобы понять, как строятся такие похожие треугольники, давайте посмотрим, как наши специалисты пошагово объясняют концепцию.

Пример. Постройте треугольник, похожий на данный треугольник, со сторонами 6 см, 7 см и 8 см, и стороны которого составляют 5/7 соответствующих сторон данного треугольника.

Решение.

Три стороны данного треугольника равны 6 см, 7 см и 8 см.

Этапы построения:

  1. Нарисуйте отрезок BC = 7 см.

  2. С центром B и радиусом 6 см нарисуйте дугу.

  3. С центром C и радиусом в см нарисуйте еще одну дугу, пересекающую ранее нарисованную дугу в точке A.

  4. Соедините AB и AC. Тогда △ ABC.

  5. Ниже BC образовать острый угол ∠ CBX.

  6. Вдоль BX отметьте семь точек X1, X2, X3, ….., X7 так, чтобы XX1 = X1X2 = X2X3 =….. = X6X7.

  7. Соедините X7 с C и проведите линию через X5, параллельную X7C, пересекающую удлиненный отрезок BC в точке C ’.

  8. Проведите линию через C ’, параллельную CA, пересекающую отрезок BA в точке A’. Тогда искомый треугольник △ A’B’C ’аналогичен заданному треугольнику △ ABC.

Рисунок после выполнения вышеуказанных шагов показан ниже:

Концепция построения касательной через точку, лежащую вне окружности.

Наши специалисты объяснили эту концепцию, решив вопрос шаг за шагом, чтобы вы могли легко понять концепцию.

Построение касательной к окружности от внешней точки.

Шаги для построения

  1. Возьмем любую заданную окружность некоторого радиуса «r».

  2. Возьмем заданный круг и точку P за пределами круга. О — центр круга.

  3. Присоединяйтесь к OP.

  4. Разделите пополам OP и получите его среднюю точку M.

  5. Нарисуйте окружность с центром M и радиусом = PM = MO.

  6. Нарисованный круг пересекает данный круг в точках Q выше PO и Q ’ниже PQ’.

  7. PQ и PQ ’- это требуемые касательные, проведенные к окружности из точки P. Заметим, что PQ = PQ’.

Вот построенная касательная к окружности:

Настойчивость ведет к совершенству — NCERT Solutions

«Успех — это следствие безупречности, усердия, обучения на неудачах, лояльности и настойчивости».

  • Не все люди математики по рождению, но все же они способны находить различные решения любой проблемы. Некоторым на это требуется время, и они очень хорошо себя чувствуют, что отличает их от других?

  • Ответ — настойчивость. Решения NCERT помогают студентам развеять сомнения по любому вопросу и улучшить навыки применения.

  • Это даст вам пошаговые ответы на вопросы, которые помогут вам лучше понять концепции и устранить вашу путаницу.

  • Таким образом, учащиеся будут лучше и быстрее усваивать базовые концепции.

Вы можете использовать решения NCERT, чтобы:

  • Оценить свои навыки решения проблем.

  • Повысьте свои аналитические способности.

  • Создайте связь между концепциями и внешним миром.

  • Повысьте свой пространственный интеллект.

  • Увеличьте скорость решения проблем.

  • Глубокие знания концепции.

  • Повысьте уровень уверенности, отвечая на вопросы.

  • Это хорошо подготовит вас к экзаменам совета директоров.

  • Все вопросы сопровождаются последними тенденциями вопросов.

  • Убедитесь, что он дает вам понимание всех необходимых концепций, чтобы вы могли легко использовать его в дальнейшем для решения проблем из разных источников.

Что такого особенного в решениях Vedantu NCERT?

  • Веданту верит в идеологию совершенства.

  • Единственная компания, занимающаяся обучением в режиме онлайн, которая нацелена на предоставление качественного и качественного обслуживания, при этом усердные учителя работают день и ночь, не покладая рук, чтобы найти лучшие решения всех проблем.

  • Vedantu — лучшее в Индии мобильное сообщество для студентов, пришедших из CBSE, ICSE.Это одна из известных организаций с прилежными и неутомимыми преподавателями, которые обладают ослепительными навыками в обучении, очень хорошо разбираются в своем предмете и стремятся передать то же самое своим ученикам.

  • Vedantu предоставляет решения в формате «единого окна» для всех тех, кто стремится без особых усилий получить ответ на свой вопрос. Это также облегчает любому доступ к контенту, который организация предоставляет через «Бесплатные живые классы».

Зачем обращаться к Веданту за решениями NCERT для конструкций класса 10 Maths?

Сила в:

  • Веданту верит в слова «Настойчивость ведет к совершенству.

  • Факультеты в такой организации обладают способностью постоянно повышать свой уровень знаний.

  • На этих трудолюбивых факультетах учтены все студенты.

  • Факультеты Веданту с их опытом после обширных исследований предоставят вам исчерпывающее объяснение каждой темы простым способом.

  • Решения по главе 11 для класса 10 кратко подготовлены экспертами с наглядными примерами, чтобы помочь вам всем получить хорошие оценки на экзаменах вашей комиссии.

  • Решения объясняются таким образом, что студенты однажды проходят через решения, тогда все концепции у него на кончиках пальцев, и он не будет тратить время на решение даже сложной проблемы, если он / она столкнется.

  • Одна из лучших частей Веданту — это бесплатные живые занятия для студентов, которые ищут быстрое решение проблемы, в которой они застряли при решении вопросов NCERT.

  • Студенты могут без труда сидеть в углу своего дома и просматривать видеолекции (доступные на всех устройствах) по решенным задачам, а также файлы PDF.

  • В этот период кризиса, когда студенты ищут книги NCERT со своими решениями, но не могут выйти, им просто нужно перейти на веб-сайт Веданту, где они могут легко получить бесплатный PDF-файл книги NCERT, с надежным решением всех проблем книги NCERT в соответствии с пересмотренными руководящими принципами CBSE.

  • Преподаватели своевременно подготавливают контент в хронологическом порядке, начиная с базового и заканчивая повышенным уровнем, поскольку они имеют многолетний опыт и, будучи экспертами в своей профессии, наблюдали закономерности и уровень всего. студенты, поэтому, став на место студентов, преподаватели Веданту сделали концепции легкими для понимания.

  • Они подготовили решения NCERT для каждой главы в соответствии с последней программой.

  • Еще одна лучшая вещь, поставляемая с Vedantu, — это подготовка студентов к экзаменам

, таким как NTSE (национальный экзамен на поиск талантов) и PSA (оценка решения проблем).

Класс 10 Глава 11 Формат распределения оценок для экзамена 2020 в соответствии с последними рекомендациями CBSE:

В этой главе будет четыре раздела, а именно: A, B, C, D

В классе 10 по математике, работа будет содержать 40 вопросов Разделен на четыре части:

  • 0

    Q: 1-20

  • Раздел

    Количество вопросов

    Распределение знаков

    Тип вопроса

    1 балл за каждую

    Без вопросов (вопросы объективного типа)

    Раздел-B

    Q: 21-26

    2 балла за каждый

    Без вопросов (вопросы типа краткого ответа) Тип — I

    Раздел-C

    Q: 27-34

    3 отмечает каждый

    Без вопросов (вопросы с кратким ответом) Тип — II

    Раздел-D

    Q: 35-40

    4 балла за каждый

    Вопросы с длинным ответом

    Всего вопросов: 01 (один вопрос с длинным ответом)

    Всего оценок: 04 балла за конструкции глав в соответствии с последней программой CBSE.

    О главе

    Конструкция появляется в формальной геометрии как неотъемлемая часть геометрии, столь же важная, как и теоремы. Геометрическая конструкция помогает рисовать фигуры, когда у вас нет компьютера, чтобы сделать это за вас. Некоторые математические задачи лучше решать, когда вы рисуете реальный объект с помощью конструктивных инструментов без каких-либо ошибок в ваших измерениях и получаете ожидаемую фигуру, особенно при решении любой физической или математической задачи, для которой требуется диаграмма.Глава 11 Построение математики в классе 10 Учебный план NCERT разделен на два раздела и два упражнения:

    Раздел 11.1

    Глава начинается с краткого введения в темы, которые вы изучили на предыдущих занятиях, и связывает ранее изученные концепции с этой главой.

    Раздел 11.2

    Упражнение 11.1: В этой главе далее продолжается построение двух тем, упомянутых ниже:

    Упражнение 11.1: Это упражнение содержит 7 вопросов о делении отрезка линии и рисовании треугольника, подобного данному треугольнику.Первая конструкция, которую здесь преподают, — это деление отрезка линии и действия по выполнению этих построений в вашей реальной жизни. Такие примеры основаны на реальных объектах, чтобы вы почувствовали связь с реальным миром.

    В этом разделе вы поймете пошаговое объяснение построения разделения любого данного линейного сегмента. Наши факультеты на каждом этапе обосновывают конструкцию с помощью иллюстративных примеров, чтобы дать вам кристально ясное понимание концепций.Продвигаясь дальше, вы научитесь применять свойство подобия в двух треугольниках при построении.

    Вы научитесь рисовать треугольник, похожий на данный треугольник, чтобы понять логику того, как нарисованы похожие треугольники.

    Вы будете применять Основную теорему пропорциональности (теорему Тале), чтобы понять концепцию подобия между двумя треугольниками.

    Построение подобного треугольника будет производиться на основе концепции данного масштабного коэффициента.

    Раздел 11.3

    Упражнение 11.2: Это упражнение содержит 7 вопросов, связанных с построением и рисованием данного объекта по ступеням в соответствии с пунктами, указанными в вопросе.

    В этих вопросах учитель дает кристально ясное обоснование каждого шага, чтобы облегчить понимание концепции и не займет у ученика времени, чтобы сохранить концепции даже в будущем.

    Это упражнение содержит вопросы, связанные с построением касательных к окружности.

    Наши факультеты объяснили концепцию касательных и применили полученные знания, чтобы вы поняли, как построить касательные к окружности из точки за ее пределами.

    Кроме того, это упражнение состоит из различных вопросов, связанных с построением, таких как рисование касательных к окружности, измерение ее длины, рисование отрезка прямой, построение окружности с фиксированным радиусом «k». Затем построим касательную к нарисованной окружности.

    С помощью этого упражнения вы сможете реализовать применение касательных, которые вы узнали в предыдущих классах, при построении касательной к любой заданной окружности.

    Резюме

    В этой главе вы узнали о:

    • Как использовать предыдущие концепции в главе 11?

    • Как использовать это понятие в главе «Высота и расстояния»?

    • Сделать деление на отрезке прямой в заданном соотношении m: n

    • Чтобы нарисовать треугольник, подобный данному треугольнику в соотношении в любом из двух случаев:

    1. Когда скалярный коэффициент < 1

    2.Когда скалярный коэффициент> 1

    Что вам нужно знать перед тем, как начать изучение этой главы?

    В предыдущих классах вы бы узнали основы построений и свойства подобия между двумя треугольниками. Это включает в себя следующее:

    • Построение серединного перпендикуляра от отрезка линии

    • Построение отрезка, перпендикулярного от точки к отрезку.

    • Построение биссектрисы угла.

    • Определение средней точки линейного сегмента.

    • Сходство двух треугольников по их атрибутам

    .
    Leave a Reply

    Добавить комментарий

    Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *